Start Solargraphing!

Gefeliciteerd met de aankoop van je eigen Solargraph-camera! Nu nog een beetje geduld, en dan ben je in het bezit van je eigen Solargraph. Hieronder vind je tips en aanwijzingen voor het beste resultaat.

Start Solargraphing!

Gefeliciteerd met de aankoop van je eigen Solargraph-camera! Nu nog een beetje geduld, en dan ben je in het bezit van je eigen Solargraph. Hieronder vind je tips en aanwijzingen voor het beste resultaat.

Jouw Solargraph installeren in een paar stappen

• Op welke kant ga je de camera richten?
Richting het zuiden zie je de zonnebaan volledig, maar een beetje naar oost of naar west is ook heel leuk. Je krijgt dan geen volledige boog te zien. Of wil je misschien je eigen huis erop? Dan moet je even met de buren gaan praten…

• En voor hoe lang?
Voor een volledige boog moet het lichtgevoelige papier in de camera van 21 december (laagste stand) tot 21 juni (hoogste stand) belicht worden. Of andersom natuurlijk. Korter of langer kan ook. Minimaal 1 dag. De langste Solargraph ooit, is 8 jaar belicht! En zelfs die was nog mooi.

• Het object op de voorgrond
Als je een mooi object op de voorgrond wil, moet je dichterbij dan je denkt.

• Installeren op de juiste plek
Maak de camera goed vast met de bijgeleverde tie wraps. Bijvoorbeeld aan een regenpijp. Het is mooier als de camera niet kan verschuiven/bewegen.

• Horizontaal of toch verticaal?
De meeste mensen hangen de camera recht op, maar liggend kan ook.
Door de vorm van de camera krijg je dan wel een heeeel ander beeld. Een beetje kantelen kan, je horizon vervormd daar van.

• Tot slot… het gele stripje verwijderen
Als de camera op de juiste plek hangt, en je hebt hem goed vastgemaakt, dan pas verwijder je het gele stripje. Als je dit op een onopvallende plek van je camera plakt, kun je het over een half jaar gebruiken om het gaatje weer af te plakken.

En dan maar geduldig wachten, tot de juiste tijd verstreken is….

Hoe haal je de camera weer weg?

• Afplakken
Plak het gaatje van de camera af, zodat er geen licht meer naar binnen kan.

• Knippen
Knip de tie wraps los en gooi ze bij het plastic-afval.

• En wegbrengen!
Breng het dichte blikje naar het Ecofabriekje, en laat je e-mailadres achter.
Je krijgt een digitaal bestand van je foto toegestuurd. (je e-mail adres zal alleen voor het toesturen van je bestand gebruikt worden, niet voor andere zaken)

Solargraphs uit de buurt